Ter adoptie: Tico

Tico is één van de vele podenco’s die werd achtergelaten en aan het lot werd overgeleverd. Hij werd door een dame gevonden in de contreien van Benajarafe (Malaga) compleet ondervoed, onder de teken en de vlooien (zie op één van de beelden). Voor het gemak werd een stuk van zijn oor geknipt en aan één oogje is hij blind.
De dame nam Tico mee naar huis waar hij in opvang mocht en waar hij mocht wennen aan een normale huiselijke omgeving. Hij leeft daar met andere hondjes en doet dat heel goed. Deze lieve senior is in tussen 8 jaar geworden en straalt een heerlijke energie uit.
Tico zoekt nu een eigen thuisje. Hij loopt netjes aan de lijn, vindt autorijden de max, is zot van kinderen en geniet elke dag van het leven. Hij is heel gehecht aan zijn knuffel en sleurt deze de ganse dag in en uit de tuin en het huis.
Wie geeft deze lieverd een kans?

We zoeken baasjes waar hij geborgenheid en liefde mag ervaren. Hij heeft een tuin nodig, eentje die goed omheind is, geen gaten of spleten, een poort niet te hoog onderaan. Een (t)huisje waar hij hem dagelijks beweging kunnen geven en waar hij héél zelden meerdere uren alleen dient te zitten, daar hopen we op.

Tico komt gecastreerd, ontwormd en behandeld tegen teken en vlooien. Hij is gevaccineerd, heeft een chip en een Europees paspoort. Hij werd geboren op 10/7/2015 (schatting. Bruno weegt geen 10 kg en heeft een schofthoogte van 40-45 cm. Tico is een Spaanse rescue, een podenco.

Videos:
youtu.be/uhuTZF07tqQ
youtu.be/EA44sjr4ayY
youtu.be/blPJLbuq-Lw

Bij interesse kan U de volgende intake invullen: www.hope4pets.be/intake.
0467 043 034 voor meer info.
De adoptie wordt vooraf gegaan door een uitgebreide vragenlijst, een telefonisch interview, een huisbezoek én opvolging na de adoptie.
Hope4Pets is een kleine organisatie gebaseerd op de werking met uitsluitend vrijwilligers.

Help GRATIS Hope4Pets.be (Spaanse Rescues) door uw dierenbenodigdheden en -voeding te bestellen via www.rescuepetshop.be! 5% van uw aankoopbedrag wordt geschonken aan uw favoriet goed doel!

 

Info over de hond

  • Geslacht:Mannelijk
  • Leeftijd:Volwassen
  • Kan in de auto:Kan in de auto
  • Gewicht: Klein 5-9 kg
  • Hondenras:Podenco
  • Status:Beschikbaar voor adoptie

Omgang met andere dieren

  • Omgang met honden:Sociaal met honden
  • Omgang met katten:Omgang met katten onbekend

Omgang met kinderen

  • Omgang met kinderen ( ouder 10 jaar ):Ok met kinderen (+10 jaar )
  • Omgang met kinderen ( jonger dan 10 jaar):Ok met kinderen ( - 10 jaar)
Print Friendly, PDF & Email
Schuiven naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights