Ramon

Ramon liep midden op een drukke weg in Rincon de la Victoria en dan spreken we over ruim 2,5 jaar geleden. Vrijwilligers hadden een routine opgezet van het geven van eten en water en wanneer Ramon in het schema zat, werd een vangkooi geplaatst. Ramon deed er niet gek lang over om in de kooi te lopen en sindsdien (!) zit hij in het asiel.
Videos
youtu.be/mH7eaVacpkQ
youtu.be/9TJNCsw8mCM
youtu.be/dUIBxKtFVjk
Ramon is een podenco geboren op 3/7/2020 (geschat) en is één van de vele onzichtbare podencos die Spanje rijk is.
Maar Ramon is echt heel speciaal, een klein ventje van amper 10 kg, boordevol liefde en plezier.
Hij heeft er al een grappige snoet op staan en zo is hij ook. Ramon is helemaal ok met andere honden, met nieuwe mensen is hij een beetje verlegen maar dat zet hij zich snel over. Katten ging hij straal negeren bij de kattentest. Ramon vindt het heerlijk om te snuisteren op het terrein en als er aan de andere kant van de draad iets interessants te bemerken valt dan zie je hem zijn sprong berekenen. Dus een omheining van minstens 1.80m in de tuin is een must.
Ramon houdt van wandelen en dat doet hij heel netjes aan de lijn maar zijn neus stopt buiten niet met speuren dus een veiligheidstuigje, een heuplijn en dus dubbel aanlijnen is de norm.
Hij is speels en heel dankbaar maar hij is ook rustig en kan eindeloos genieten van strelingen en het gevoel van geborgenheid.
We zoeken baasjes waar hij geborgenheid en liefde mag ervaren. Hij heeft een tuin nodig en deze dient deze goed omheind te zijn, geen gaten of spleten, een poort niet te hoog onderaan.

Ramon is nog heel voorzichtig naar mensen toe, aangeraakt worden vindt hij héél spannend. We plaatsen Ramon dan ook graag daar waar reeds een andere stabiele hond aanwezig is.

Een (t)huisje waar ze hem dagelijks beweging kunnen geven en waar hij héél zelden meerdere uren alleen dienen te zitten, daar hopen we op.

Ramon komt gecastreerd, heeft een chip, Europees paspoort, is gevaccineerd en hij werd behandeld tegen teken en vlooien en ontwormd. Hij is geboren op 04/07/2020 (geschat) en kan reizen begin oktober 2023.

Bij interesse kan U de volgende intake invullen: www.hope4pets.be/intake.
0467 043 034 voor meer info.

De adoptie wordt vooraf gegaan door een uitgebreide vragenlijst, een telefonisch interview, een huisbezoek én opvolging na de adoptie.
Hope4Pets is een kleine organisatie gebaseerd op de werking met uitsluitend vrijwilligers.

Help GRATIS Hope4Pets.be (Spaanse Rescues) door uw dierenbenodigdheden en -voeding te bestellen via www.rescuepetshop.be! 5% van uw aankoopbedrag wordt geschonken aan uw favoriet goed doel!

Info over de hond

  • Geslacht:Mannelijk
  • Leeftijd:Jonge hond
  • Kan in de auto:Kan in de auto
  • Gewicht: Klein 5-9 kg
  • Hondenras:Podenco
  • Status:Beschikbaar voor adoptie

Omgang met andere dieren

  • Omgang met honden:Sociaal met honden
  • Omgang met katten:Sociaal met katten

Omgang met kinderen

  • Omgang met kinderen ( ouder 10 jaar ):Ok met kinderen (+10 jaar )
  • Omgang met kinderen ( jonger dan 10 jaar):Ok met kinderen ( - 10 jaar)
Print Friendly, PDF & Email
Schuiven naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights