Jara

Ze had het echt nergens aan verdiend om als seniore negen-jarige als oud vuil afgedankt te worden door het enige baasje dat ze ooit kende en in al die lange jaren zo plichtsgetrouw gediend. Niet dat ze het nou zo geweldig had getroffen, het half afgeknipte oor en haar hangtepels zijn daar de stille getuigen der Spaanse jagers-wreedheden van. Hoeveel baby’s heeft ze wel niet groot moeten brengen, liefdevol en zorgzaam zoals ze altijd was en ook altijd is gebleven ondanks alle misère, en de tel van al haar kindjes kwijtgeraakt al ergens halverwege haar leven. En nooit was het genoeg. Nooit was er even rust. Nooit.
Tot ze niet meer kon voldoen aan de onwrikbare eisen van haar bezitter, en als dank voor haar trouw zonder enig mededogen werd verschopt en verstoten. Of misschien zelfs op het nippertje aan een brute dood ontsnapt…We zullen het nooit weten. Maar radeloos op de dool, want een weg terug was er niet, werd ze na langere tijd van ternauwernood overleven graatmager en vol ongedierte van de straat geplukt.
Haar levenslust echter bleek ze in het asieltje niet verloren. Het vertrouwen in de mens evenmin, verbazingwekkend genoeg. En ze kreeg een eigen naam voor het eerst in haar leven: “Jara”, wat in het Spaans heel treffend “Zonneroosje” betekend. Een prachtige naam, tegelijk wrang én het waard om er je hele leven op te moeten wachten. Nu rest haar nog een fijn thuisje…
Jara is erg aanhankelijk, vrolijk en lief naar iedereen, zie vooral de aandoenlijke foto’s vanuit het asiel alsook het fijne Spaanse opvanggezin waar ze nu (tijdelijk) verblijft. Maar niets is perfect, ook dit zachte zieltje behoeft enige extra zorg in de vorm van medicatie voor haar Leishmania (die is nu onder controle!) en speciale voeding voor haar nieren. Maar hey! Verder is ze helemaal okay! En mooie Jara kijkt reikhalzend uit naar haar eigen huisje met het allerliefste baasje(s) dat er te vinden is. Want dát verdient ons Zonneroosje eindelijk eens ten zeerste…
Jara is een podenco maneto, geboren op 14/9/2015 (geschat), ze komt gesteriliseerd, met chip en Europees paspoort. Ze is gevaccineerd, ontwormd en behandeld tegen vlooien en teken. 
Kan je niet adopteren, zou je deze post dan willen delen?
Meer info: Whatsapp/bellen 00 32 467 043 034
info@hope4pets.be

Info over de hond

  • Geslacht:Vrouwelijk
  • Leeftijd:Senior
  • Kan in de auto:Kan in de auto
  • Gewicht: Medium 10-20 kg
  • Hondenras:Podenco
  • Status:Beschikbaar voor adoptie

Omgang met andere dieren

  • Omgang met honden:Sociaal met honden
  • Omgang met katten:Sociaal met katten

Omgang met kinderen

  • Omgang met kinderen ( ouder 10 jaar ):Ok met kinderen (+10 jaar )
  • Omgang met kinderen ( jonger dan 10 jaar):Ok met kinderen ( - 10 jaar)
Print Friendly, PDF & Email
Schuiven naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights