Ter adoptie : Balto

Balto haalde één van onze vrijwilligers van een hoge muur gehaald in een woonwijk. Balto kon er niet meer af en na enkele hilarische momenten waren onze mensen in staat om hem in de armen te sluiten en mee te nemen. Balto had geen chip, geen halsband en werd duidelijk door niemand gemist.
Balto is een zeer schuchtere hond wiens vertrouwen in de mens een ferme deuk heeft gekregen. Hij heeft tijd nodig om zich te geven en laat zich niet al te snel overhalen. Met zijn verzorgers is hij inmiddels vertrouwd maar dit is niet over één nacht ijs gegaan. Sinds hij de klik maakte is hij supertrouw en enorme gefocust op zijn verzorgers. We zijn er ons van bewust dat nieuwe baasjes voor hem niet zonder weerslag zal zijn. We zoeken dus adoptanten met ervaring met honden die minder sociaal zijn naar nieuwe mensen.
Het enige toverdrankje dat helpt bij Balto is veel liefde, geduld en de wil om alles op zijn tempo te laten gebeuren en hem te tonen dat de wereld er ook anders kan uitzien. We zijn ervan overtuigd dat een andere stabiele hond een plus kan zijn maar het is geen voorwaarde. Balto kan het prima vinden met katten, net zoals met andere honden wil Balto ook spelen met de katten.
Balto loopt netjes aan de lijn, rijdt graag mee met de auto, is de rust zelve. Buitenshuis zet hij zijn ‘werkneus’ op en ontsnapt er hem geen enkel geurtje.
We zoeken baasjes waar hij geborgenheid en liefde mag ervaren. Hij heeft een tuin nodig, eentje die goed omheind is, geen gaten of spleten, een poort niet te laag bovenaan en niet te hoog onderaan.
Een (t)huisje waar ze hem dagelijks beweging kunnen geven en waar hij héél zelden meerdere uren alleen dient te zitten, daar hopen we op.
Balto is gecastreerd, ontwormd en behandeld tegen teken en vlooien. Hij is gevaccineerd, heeft een chip en een Europees paspoort. Hij weegt +/- 10 kg en heeft een schoft van +/- 40 cm.
Balto is een Spaanse rescue, geboren in oktober 2020, hij is reisklaar.
De adoptiebijdrage bedraagt 325 €. Bij interesse kan U de volgende intake invullen: www.hope4pets.be/intake
De adoptie wordt vooraf gegaan door een telefonisch interview, een huisbezoek en opvolging na de adoptie.
Hope4Pets is een kleine organisatie gebaseerd op de werking met uitsluitend vrijwilligers.
Nog hondjes die een thuis zoeken: www.hope4pets.be/honden-ter-adoptie/

Help GRATIS Hope4Pets.be (Spaanse Rescues) door uw dierenbenodigdheden en -voeding te bestellen via www.rescuepetshop.be! 5% van uw aankoopbedrag wordt geschonken aan uw favoriet goed doel!

Info over de hond

 • Geslacht:Mannelijk
 • Leeftijd:Jonge hond
 • Kan in de auto:Kan in de auto
 • Gewicht: Klein 5-9 kg
 • Hondenras:Podenco
 • Status:Beschikbaar voor adoptie
 • Verblijfplaats:Nog in buitenland

Omgang met andere dieren

 • Omgang met honden:Sociaal met honden
 • Omgang met katten:Sociaal met katten

Omgang met kinderen

 • Omgang met kinderen ( ouder 10 jaar ):Ok met kinderen (+10 jaar )
 • Omgang met kinderen ( jonger dan 10 jaar):Onbekend met kinderen ( -10 jaar)
Print Friendly, PDF & Email
Schuiven naar boven