Ter adoptie: Tronco

Het verhaal van Tronco is schrijnend, je vraagt je soms af hoe daar nog een normale hond uit kon voortkomen.
Tronco werd uit een vuilniscontainer gehaald, gebroken, letterlijk en figuurlijk. Geen mens wist hoeveel dagen hij daar al lag maar een buurvrouw die zijn gejammer opmerkte nam onmiddellijk contact op met één van onze asielen.
De eerste uren waren zeer twijfelachtig, zou hij het halen of niet. Hij kon niet stappen en was dus duidelijk omver gereden door een auto. Verschillende breuken speelden hem parten waaronder een gebroken heup. De eerste dagen wou hij niet eten, niet drinken maw hij had het al opgegeven. Maar dat was zonder de vrijwilligers gerekend van El Rincón de Peco. Tronco had heel veel pijn dus stonden we voor een zware operatie die heel snel uitgevoerd diende te worden.
Maar wat een levensdrang had deze kleine vent van amper 9 kilo. Twee operaties en -tig fysiotherapiebehandelingen verder en onze man liep deze week met ons mee op een wandeling alsof het niets was. Elke dag gaat hij mee op stap en we zien hoe hij langzaam maar zeker spieren begint te krijgen in zijn achterhand en zo goed als bijna de ganse tijd zijn achterpootjes gebruikt.
Videos:
youtu.be/rL8PGZ7sKLk
youtu.be/DfMELYm4kKM

Door het langdurige gebruik van ontstekingsremmers, die nodig waren na zijn operaties, is er een licht verminderde werking van zijn nieren, waardoor Tronco levenslang aangepaste niervoeding moet krijgen. Wie zijn hart is groot genoeg om hem eindelijk zorgeloos en gelukkig te laten zijn?
Tronco in een notendop: lief – aanhankelijk – grappig – speels – goed met andere honden en met (nieuwe) mensen
We zoeken mensen die hem een nieuw leven wensen te geven, die met hem dagelijkse wandelingen maken en mochten wij hem een kuur met watertherapie gunnen dan zou hem dat alleen maar ten goede komen.
We zoeken baasjes waar hij geborgenheid en liefde mag ervaren. Wanneer hij een tuin ter beschikking heeft dan dient deze goed omheind te zijn, geen gaten of spleten, een poort niet te hoog onderaan.

Een (t)huisje waar hij héél zelden meerdere uren alleen dienen te zitten, daar hopen we op.
Tronco is gecastreerd, heeft een chip, Europees paspoort, hij werd behandeld tegen teken en vlooien en ontwormd. Tronco is compact, weegt ongeveer 9 kg en een schoft van 40 cm. Tronco is van december 2020 dus net 2 jaar geworden en nog een heerlijk leven voor zich.

De adoptiebijdrage bedraagt 365 €. Bij interesse kan U de volgende intake invullen: www.hope4pets.be/intake.
0467 043 034 voor meer info.
De adoptie wordt vooraf gegaan door een uitgebreide vragenlijst, een telefonisch interview, een huisbezoek én opvolging na de adoptie.
Hope4Pets is een kleine organisatie gebaseerd op de werking met uitsluitend vrijwilligers.

Help GRATIS Hope4Pets.be (Spaanse Rescues) door uw dierenbenodigdheden en -voeding te bestellen via www.rescuepetshop.be! 5% van uw aankoopbedrag wordt geschonken aan uw favoriet goed doel!

Info over de hond

  • Geslacht:Mannelijk
  • Leeftijd:Jonge hond
  • Kan in de auto:Kan in de auto
  • Gewicht: Klein 5-9 kg
  • Hondenras:Kruising Spaanse Waterhond
  • Status:Beschikbaar voor adoptie

Omgang met andere dieren

  • Omgang met honden:Sociaal met honden
  • Omgang met katten:Sociaal met katten

Omgang met kinderen

  • Omgang met kinderen ( ouder 10 jaar ):Ok met kinderen (+10 jaar )
  • Omgang met kinderen ( jonger dan 10 jaar):Ok met kinderen ( - 10 jaar)
Print Friendly, PDF & Email
Schuiven naar boven