Kay 5-03-2024

Kay heeft heftige maanden achter de rug. Wat volgt is een lastig verhaal, met nog steeds een onzekere uitkomst. We hebben bewust even geen updates geplaatst, omdat we niet goed wisten waar het allemaal naartoe leidde.

Kay werd heel zwaar mishandeld achter gelaten op straat. Uiteindelijk hebben de mensen van het asiel hem gevonden en kosten nog moeite gespaard om hem er terug bovenop te helpen. Dat kan je nalezen op zijn hoofdpagina en voorgaande updates. Het grootste probleem heeft hij met zijn voorpoten. Al de rest is relatief goed hersteld.

Beide voorpoten waren volledig gebroken en werden daarom met interne plaatjes aan elkaar gezet. Die plaatjes werden echter afgestoten door zijn lichaam en moesten terug verwijderd worden. Vervolgens zijn er externe fixaties aangebracht met een lange revalidatie in het vooruitzicht.

Om de externe fixaties te ontzien werd er een karretje op zijn maat gemaakt zodat Kay zich kon verplaatsen met zijn achterpoten, zonder gewicht op zijn voorpoten te zetten. Tot dan liep alles nog relatief goed. Ook was er het vooruitzicht dat beide voorpoten goed konden genezen.

youtube-video-thumbnail

Op een bepaald moment had Kay genoeg van het karretje en wou het niet meer aandoen. Hij is een vechter en probeerde alsnog op zijn voorpoten te steunen. De linkse voorpoot lukt wel, maar de andere poot die het meest gekwetst was, wil niet mee werken. Let in het filmpje hoe zijn rechterpoot echt niet kan gebruiken. Het is hard om zien. Ook groeit de breuk van zijn rechter voorpoot niet voldoende aan elkaar. De conclusie van de traumatoloog is duidelijk: amputatie van de rechter voorpoot.

Ondertussen is de amputatie gebeurd en nu moet Kay opnieuw rusten. Onderaan deze pagina nog wat foto's. Het idee is om een soort hondenprotese voor hem te laten aanmaken. Natuurlijk moet zijn linkse voorpoot dan al het werk doen, dus dat zal nog veel oefening en revalidatie vragen. We hopen met heel ons hart dat lieve Kay met al deze inspanningen nu eindelijk de weg naar zijn geluk mag vinden.

Help ons helpen

Soms is het heel moeilijk inschatten hoe ver je moet gaan om een hond te redden. Je begint eraan, omdat het met de nodige inzet, financiële middelen en vechtlust van de hond wel haalbaar lijkt om er door te geraken. Maar tegelijk kan je dan eigenlijk ook niet meer terug. Ook de niet aflatende hulp van de dierenarts is met geen pen te beschrijven. Kay is bij haar in opvang en zij doet er alles aan om Kay een gelukkig leven te geven, wat hij zo verdient.

We hopen dus dat al deze moeite niet voor niets is, en dat Kay op zijn manier toch een gelukkig leven kan leiden.

Wil je Kay en de mensen rondom hem in dit moeilijk avontuur helpen, dat kan steeds door te doneren via onderstaande knop.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Geverifieerd door MonsterInsights